*Nettavisen* Nyheter.

Holder politimenn som gisler

En væpnet gruppe stormet lørdag en politistasjon i Peru og tok 10 politifolk som gisler. Kravet fra gisseltakerne var at president Alejandro Toledo må gå av.

02.01.05 12:02

Sju mennesker ble ifølge nasjonalpolitiet skadet i en skuddveksling etter at den tidligere offiseren Antauro Humala og 160 tilhengere stormet inn på politistasjonen i Andahuaylas, 900 kilometer sørøst for Lima, i morgentimene lørdag, ifølge Reuters.

Sent lørdag snakket sjefen for gisseltakerne med nyhetsbyrået på telefon og sa at rundt 800 politimenn og 600 soldater forberedte et angrep.

President Alejandro Toledo avbrøt sin ferie og erklærte straks unntakstilstand i Andahuaylas, der flere innbyggere skal sympatisere med gisseltakerne.

Lederen for gisseltakerne, Antauro Humal, blir beskrevet som en ultra-nasjonalist. Han sto sammen med sin bror bak et mislykket kupp mot president Alberto Fujimori i 2000. Nå hevder han at det er bred folkelig støtte bak kravet om at president Alejandro Toledo må gå av.

Statsminister Carlos Ferrero avviser gisseltakernes krav og ifølge BBC World at grupper med opprørere ikke skal få ødelegge Perus demokrati med voldshandlinger.

President Alejandro Toledos popularitet er sterkt synkende på grunn av anklager om korrupsjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag