RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Holder savnetlisten hemmelig

Sist oppdatert:
Listen over svensker som er savnet etter flodbølgekatastrofen vil ikke bli offentliggjort, sier ledelsen for det svenske rikspolitiet.

Svenske politimyndigheter gjorde det klart på en pressekonferanse onsdag formiddag at svenskene ikke vil gjøre som nordmennene og offentliggjøre savnetlisten. 1903 svensker skal være savnet etter katastrofen.

Den svenske rikspolitisjefen, Stefan Strömberg, sier til svensk radio at den svenske lovgivningen er klar på at slike lister ikke skal offentliggjøres dersom det kan påføre de pårørende unødige lidelser. Han sier videre at politiet ikke har behov for å offentliggjøre listen for å lette sitt arbeid.

Både Norge, Danmark og Finland har offentliggjort sine lister, men svensk politi velger altså en annen vei. Opplysningene om hvem som er savnet, vil bare bli brukt internt i politiet og hos lokale myndigheter.

Fredag skal listene, etter å ha vært kjørt gjennom skatteetatens datasystem, deles ut til lokale politimyndigheter.

- Vi oppdaterer stadig de listene vi har fått fra Utenriksdepartementet. Vi kommer imidlertid ikke til å utlevere noen opplysninger i dag om de savnede. Vi vil først kvalitetssikre listene, sier sjef den svenske parallellen til Kripos, Therese Matsson, ifølge Expressen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere