RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Holdt vokter som gissel i 15 dager

(AP)
Etter 15 dager i fangenes vold ble en kvinnelig fengselsbetjent frigitt av gisseltakerne søndag.

To fengselsbetjenter, en kvinne og en mann, ble tatt som gisler av fangene Steven J. Coy og Ricky K. Wassenaar 18. januar, i det som skulle bli den lengste gisselsituasjonen i amerikansk fengselshistorie.

Den mannlige betjenten ble frigitt 24. januar, mens den kvinnelige først ble fri da de to fangene ga opp søndag. Hele dramaet var et fluktforsøk som gikk galt.

Sterk vilje
Den kvinnelige betjenten ble umiddelbart ført til sykehus for behandling, der hennes søstere og den mannlige betjenten ventet på henne.

- Jeg vil beskrive viljen hennes som ekstremt sterk, sier talsmann for fengselet Dora Schriro.

De to betjentene ble holdt fanget i et vakttårn som Coy og Wassenaar tok kontrollen over for over to uker siden. I tårnet, som var bygget for å være uinntagelig, var det lagret store mengder våpen.

Snakket på radio
Det er ikke offentliggjort opplysninger om hvorfor fangene ga opp, men en av betingelsene var at en av fangene skulle bli intervjuet på radioen, skriver AP.

- Det var opprinnelig et fluktforsøk. Vi var på vei ut. Dette (tårnet) var et sted vi dro innom for å få tak i våpen. Dessverre mislyktes planen, sa Wassenaar til radiostasjonen KTAR-AM.

De to fangene var bevæpnet med hjemmelagde kniver da de skulle på kjøkkentjeneste i fengselet. Wassenaar turet en betjent til å gi fra seg uniform og utstyr, og Coy overfalt en annen.

Deretter barberte Wassenaar seg, tok på uniformen og la i vei mot tårnet. De to betjentene i tårnet ble tatt som gisler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere