RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Hollandes volds-elskerinne blir unik førstedame

Sist oppdatert:
Skilsmisser, utroskap, vold og kontroversiell jobb: Møt Frankrikes nye førstedame, «rottweileren» Valerie.

I norsk politikk er det lite fokus på de folkevalgtes kjærlighetsforhold. I USA derimot kan man bli stilt for riksrett for å lyve om utroskap.

I Frankrike har Carla Bruni-Sarkozy gjort det å være politikerkjæreste til forsidestoff, men til forskjell fra amerikanerne, ser franskmennene ut til å sette pris på litt krydder i politikernes privatliv. Og nå kan de bryne seg på en «rottweiler» av en nyhet i den politiske manesjen:

Møt Valerie Trierweiler (47), Frankrikes nye førstedame.

Etter at hennes kjæreste, Francois Hollande, vant presidentvalget i Frankrike, får Frankrike nok en uortodoks førstedame.

Hennes forgjenger, Carla Bruni-Sarkozy, fikk mye oppmerksomhet for noen gamle nakenbilder, mens Trierweiler har andre meritter.

«Rottweiler» slo til kollega

Trierweiler har kontrakt som politisk journalist for det franske magasinet Paris Match, en jobb hun planlegger å fortsette i, selv om hun nå er Frankrikes førstedame. Mange har tatt til orde for at hun ikke kan dekke en politisk virkelighet der kjæresten hennes er kongen på haugen, men en foreløpig er siste ord i saken at Trierweiler vil fortsette.

Hun er kjent for en tøff stil, og fikk tilnavnet «Rottweiler» Trierweiler etter at hun skal ha fiket til en kollega hun mente kom med sexistiske bemerkninger.

Hun tente også på alle plugger da hennes arbeidsgiver, Paris Match, under valgkampen trykket bilde av henne på forsiden med tittelen: «Hollandes sjarmerende trumfkort». Trierweiler var raskt ute på Twitter og skrev: «Applaus for sexismen, Paris Match... Mine tanker går ut til alle sinte kvinner».

Var Hollandes elskerinne

Frankrikes nye president Francois Hollande var samboer med Ségolène Royal i over tretti år, Royal er for øvrig samme kvinne som tapte det forrige presidentvalget mot Sarkozy.

I 2007, like etter at Royal hadde tapt valgkampen, kom det fram at hennes samboer Hollande (57) hadde hatt en elskerinne, og at Royal og Hollande gikk fra hverandre. I november 2007 stod den politiske journalisten Trierweiler fram i media og bekreftet at hun var Hollandes elskerinne og nå kjæreste.

Trierweiler kom inn i forholdet etter to havarerte ekteskap, og med tre barn fra det siste ekteskapet. Hollande har selv fire barn fra forholdet med Royal.

Nesten som å gni salt i såret, slo Hollande i år ut sin tidligere partner Royal av nominasjonskampen for å bli Sosialistpartiets presidentkandidat, og gikk så hen og slo Sarkozy, noe Royal altså ikke klarte for fem år siden. Til gjengjeld håper Royal på å bli leder av det franske parlamentet, et valg som skal tas senere i år.

Hvorvidt Frankrikes nye «Rottweiler» av en førstedame vil få fortsette som politisk journalist er ennå uavklart, men det som er sikkert er at franskmennene har fått nok en førstedame som vekker medienes interesse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere