RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Homofile uønsket som anglikaner-prester

Selv om en homofil mann er blitt ordinert i en amerikansk anglikaner-menighet er det ikke plass for homofile prester blant anglikanerne. Det erklærte kirkens øverste ledere torsdag.

38 av kirkens fremste ledere har de siste to dagene vært samlet hos erkebiskopen av Canterbury for å drøfte den omstridte ordinasjonen, og dommen falt torsdag kveld, melder NTB.

Kirkelederne beklager at pastor Gene Robinson er blitt ordinert. Dermed er det klart at tiden fortsatt ikke er moden for homoseksuelle prester i den anglikanske kirken. Samtidig satte lederne ned en kommisjon som skal se nærmere på hele homofili-problematikken, et spørsmål som har truet med å splitte den anglikanske kirken.

Konservative kirkeledere, særlig fra Afrika, krevde at deres mer liberale kolleger i USA måtte omgjøre beslutningen om å utnevne den erklært homofile presten. I en opphetet debatt har de afrikanske kirkelederne sammenlignet homofili med satanisme, mens den liberale fløyen har sammenlignet sine konservative kolleger med Adolf Hitlers nazister.

På en konferanse for fem år siden vedtok ledelsen i den anglikanske kirken at den ikke kan tillate ordinasjon av prester som har et forhold til personer av samme kjønn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere