Homs frykter panseroffensiv

Foto: HANDOUT (Reuters)

Befolkningen i opprørsnabolagene i Homs lever i frykt for hva som vil skje.

12.02.12 21:31

Amman (NTB-Reuters): Store flåter med stridsvogner og pansrede kjøretøy fortsatte fredag å bygge seg opp rundt nabolagene i Homs som er i opprør mot regimet til Bashar al-Assad.

Befolkningen i opprørsnabolagene lever i frykt for at en panseroffensiv er på trappene når som helst for å knuse opprøret i byen en gang for alle. Natt til fredag fortsatte bombardementet for femte natt på rad.

Assad, som føler at han har Russland i ryggen etter vetoet i FN, fortsatte å ignorere alle appeller fra omverdenen om å stanse volden og spare livene til befolkningen i Homs og andre byer.

Etter å ha utelukket militær intervensjon står vestlige og arabiske land opprådd. De fordømmer Assad, men strever etter måter å overbevise ham om at han må gå av. Tyrkias utenriksminister, som har reist til Washington, foreslår en internasjonal Syria-konferanse.

Syrias allierte, Russland, insisterte på sin side på at ingen har rett til å blande seg inn i Syrias interne saker. (©NTB)

Eksplosjoner i Aleppo

Beirut (NTB-Reuters): Minst elleve personer er døde etter at flere eksplosjoner rystet byen Aleppo i Nord-Syria fredag, melder en syrisk TV-kanal.

Den statlige TV-kanalen Addounia melder om at det både er medlemmer av sikkerhetsstyrken og sivile syrere blant de drepte. Tallene er ifølge kanalen ventet å stige fordi mange fortsatt ligger begravet i ruiner. Addounia hevder at det er terrorister som står bak angrepet.

Menneskerettighetsgruppa Syrian Observatory for Human Rights melder om tre eksplosjoner, og et av målene skal ha vært militærpolitiets hovedkvarter i byen.

Aleppo er en av Syrias viktigste handel- og finansbyer. Det har vært relativt rolig i storbyen siden opprøret mot regimet startet for omkring et år siden, men menneskerettighetsgrupper melder om at det har vært flere demonstrasjoner mot president Bashir al-Assad de siste ukene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag