RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Homs frykter panseroffensiv

Foto: HANDOUT (Reuters)
Sist oppdatert:
Befolkningen i opprørsnabolagene i Homs lever i frykt for hva som vil skje.

Amman (NTB-Reuters): Store flåter med stridsvogner og pansrede kjøretøy fortsatte fredag å bygge seg opp rundt nabolagene i Homs som er i opprør mot regimet til Bashar al-Assad.

Befolkningen i opprørsnabolagene lever i frykt for at en panseroffensiv er på trappene når som helst for å knuse opprøret i byen en gang for alle. Natt til fredag fortsatte bombardementet for femte natt på rad.

Assad, som føler at han har Russland i ryggen etter vetoet i FN, fortsatte å ignorere alle appeller fra omverdenen om å stanse volden og spare livene til befolkningen i Homs og andre byer.

Etter å ha utelukket militær intervensjon står vestlige og arabiske land opprådd. De fordømmer Assad, men strever etter måter å overbevise ham om at han må gå av. Tyrkias utenriksminister, som har reist til Washington, foreslår en internasjonal Syria-konferanse.

Syrias allierte, Russland, insisterte på sin side på at ingen har rett til å blande seg inn i Syrias interne saker. (©NTB)

Eksplosjoner i Aleppo

Beirut (NTB-Reuters): Minst elleve personer er døde etter at flere eksplosjoner rystet byen Aleppo i Nord-Syria fredag, melder en syrisk TV-kanal.

Den statlige TV-kanalen Addounia melder om at det både er medlemmer av sikkerhetsstyrken og sivile syrere blant de drepte. Tallene er ifølge kanalen ventet å stige fordi mange fortsatt ligger begravet i ruiner. Addounia hevder at det er terrorister som står bak angrepet.

Menneskerettighetsgruppa Syrian Observatory for Human Rights melder om tre eksplosjoner, og et av målene skal ha vært militærpolitiets hovedkvarter i byen.

Aleppo er en av Syrias viktigste handel- og finansbyer. Det har vært relativt rolig i storbyen siden opprøret mot regimet startet for omkring et år siden, men menneskerettighetsgrupper melder om at det har vært flere demonstrasjoner mot president Bashir al-Assad de siste ukene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere