Hønseinfluensa smitter mennesker

Frykten for en ny epidemi øker i Asia etter at Verdens helseorganisasjon har bekreftet at et influensavirus som har tatt livet av millioner av kyllinger kan smitte over på mennesker.

13.01.04 11:03

Tirsdag bekreftet Verdens helseorganisasjon (WHO) at minst tre personer som døde av influensa i Vietnam forrige uke, var smittet av hønseinfluensaviruset. De to siste ukene har minst 10 barn og én voksen dødd av influensa i Vietnams hovedstad Hanoi. Nye prøver fra WHO viser at to av barna samt den voksne var smittet av hønseinfluensaviruset.

- Vi har fått bekreftet disse tilfellene, men vi vet ikke om de andre barna var smittet av det samme viruset, sier WHOs stedlige representant Pascale Brudon.

Viruset er blitt oppdaget i 1,2 millioner kyllinger som er døde i en hønseepidemi, opplyste WHO tirsdag. Meldingene om det mystiske viruset som tok livet av tusenvis av høns i slengen begynte å komme i forrige uke, særlig i det sørlige Vietnam. Imidlertid er det ikke kommet meldinger om at mennesker er blitt smittet i dette området.

WHO samarbeider nå med vietnamesiske myndigheter for å hindre at det dødelige viruset sprer seg ytterligere til mennesker.

Også i Sør-Korea er én person bekreftet smittet av hønseinfluensa.

(NTB-Reuters-DPA)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.