Gå til sidens hovedinnhold

Hoppet foran toget - reddet 19-åring

T-banehelten som risikerte livet for en vilt fremmed, snakker ut.

Wesley Autrey (50) skulle bare ta t-banen sammen med sine to døtre på tirsdag, men endte opp som New Yorks nye superhelt.

Mens Wesley ventet på toget, fikk 19 år gamle Cameron Hollopeter et illebefinnende og ramlet ned på togskinnene.

Med toget på vei inn på stasjonen i rasende fart, tenkte Wesley lynraskt.

Hoppet foran toget
- Jeg måtte ta en rask avgjørelse om jeg skulle hjelpe til, selv om vi begge to kunne blitt drept. Så jeg valgte simpeltent å hoppe oppå ham, sier Autrey til NBC.

Siden det ikke var tid nok til å dra Cameron opp fra skinnene, måtte Wesley hoppe ned og legge seg over 19-åringen mellom skinnene.

Med kun noen få centimeters klaring passerte toget rett over hodet på de to. Da Camerons spasmer sluttet med toget rett over seg, spurte han helten sin om han var død.

- Da svarte jeg: «nei, men hvis du beveger deg nå, er vi begge død», forteller Wesley, ifølge BBC News.

- Ingen helt
Wesley jobber som anleggsarbeider og er marineveteran, men noe helt vil han ikke kalle seg.

- Jeg sier fortsatt at jeg ikke er noe helt. Fordi jeg tror alle New Yorkere ville tenkt det samme, sa han til US TV.

Siden heltedåden har Wesley blitt intervjuet av utallige medier, og blitt tilbudt belønning av flere personer, inkludert Donald Trump.

- Donald Trump har en sjekk som venter på meg. De tilbød å sende den i posten, men jeg vil heller møte Donald, så jeg kan si «yo, du har sparken», sier Wesley.

- Uegostisk handling
På onsdag besøkte Wesley mannen han reddet på sykehuset. Cameron slapp unna hendelsen uten alvorlige skader, og familien var tydelig rørt over Wesleys heroiske innsats.

- Mr. Autreys instinktive og uegoistiske handling reddet vår sønns liv. Det finnes ikke ord for å beskrive vår takknemlighet, sa Larry Hollopeter, faren til Cameron, ifølge BBC News.

Reklame

Black Week: De beste motekuppene du gjør nå