*Nettavisen* Nyheter.

Hører bankelyder fra ishall

Redningsmannskaper kjempet tirsdag for å finne flere savnede inne i ruinene av ishallen i tyske Bad Reichenhall. Ti mennesker er bekreftet døde.

03.01.06 10:40

Seks personer er fortsatt savnet etter at ishallen kollapset ved 16-tida mandag. Redningsmannskapene hørte tirsdag bankelyder fra ruinene, men den strenge kulda gjør at håpet svinner minutt for minutt.

Flere timer etter ulykken ble en seksåring funnet lettere skadd i ruinene, men fortsatt er flere barn savnet, melder Netzeitung.

18 personer er skadd. Tilstanden for tre av dem er alvorlig, opplyste politiet på en pressekonferanse tirsdag. 16 personer slapp uskadd fra ulykken, melder AP.

Blant de døde er fire jenter i alderen sju til tolv år, unggutter og en 35 år gammel kvinne.

Til sammen er ni døde hentet ut av ruinene. De andre døde er lokalisert, men ikke hentet ut. Et femtitalls personer var i ishallen da den kollapset.

Se gratis video her

Klikk på bildet for å forstørre.

Braket
Taket på ishallen raste sammen uten varsel.

- Jeg hørte et brak. Jeg tenkte «nå kommer et snøras», sier øyenvitnet Hilde M., ifølge Bild Zeitung.

Sekunder senere ble skøytende barn og voksne begravet i tonnevis av bygningsrester og snø.

Kraner
Rundt 360 redningsarbeidere og seks kranbiler er satt inn i letingen etter døde og savnede. Ifølge en talsmann for politiet er rundt halve hallen tilgjengelig for redningsmannskapene. Resten er fortsatt dekket av bygningsmassene fra taket som falt ned.

Mye snø
Redningsarbeidet ble først hindret av store snømengder i og rundt byen. Først flere timer etter ulykken var redningsarbeidere i stand til å finkjemme ruinene med hunder. Så lang tid tok det å få stabilisert taket på bygningen ved hjelp av heisekraner.

Skolebarna i regionen har fortsatt juleferie, og myndighetene mener mange av dem var inne i hallen da ulykken skjedde.

- På en ettermiddag som dette var det høyst sannsynlig flest barnefamilier der, sier en kilde.

Ble advart
Thomas Rumpeltes, som leder et ishockey-lag i byen, sier til tysk media at laget tidligere mandag ble kontaktet av lokale myndigheter som fortalte at treningen måtte avlyses på grunn av fare for ras.

- Likevel fortsatte vanlige folk å skøyte der, sier Rumpeltes til TV-kanalen ZDF.

En talsmann for de lokale myndighetene sier imidlertid at ishockey-treningen bare kan ha blitt avlyst fordi man ville sjekke om det var nødvendig å fjerne snø fra taket, og ikke fordi det fantes en konkret fare for sikkerheten.

Politiet vil ikke spekulere i årsaken til at taket kollapset, men tyske medier mener bygningsstrukturen i hallen, som er fra 70-tallet, kombinert med de massive snømengdene den siste tiden, har skylden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag