Gå til sidens hovedinnhold

Hører stemmer fra ruinene

Minst 12 mennesker døde da en boligblokk raste sammen i Tyrkia. Letemannskaper hører stemmer fra overlevende nede i ruinene.

En to år gammel jente og én annen person ble funnet omkommet kort tid etter at bygningen kollapset mandag kveld. I løpet av natten og morgentimene tirsdag ble ytterligere 11 døde menneskergravd fram fra ruinene i byen Konya, melder AFP.

Ifølge tyrkisk CNN er 28 personer reddet ut av bygningen i live og ble tirsdag behandlet på sykehus for skadene de hadde pådratt seg.

Kan ha vært 120 inne
- Vi hørte et gigantisk smell. Det var så mye støv i luft at det tok oss ti minutter før vi skjønte hvilken bygning som hadde kollapset, forteller Yeter Oguz, som eier et lite bakeri i nærheten.

Trolig ligger mange mennesker fortsatt begravd i ruinene, og det kan ha vært så mange som 120 mennesker inne i bygningen da den raste sammen.

- Vi vet ikke hvor mange mennesker som er fanget i ruinene. Vi gjør alt vi kan for å lokalisere dem, sier Tyrkias landbruksminister Sami Guclu til Reuters.

Hører stemmer
Ni personer ble mandag kveld trukket levende ut av bygningsmassene, og ingen av dem hadde livstruende skader.

Tirsdag morgen hørt letemannskapene stemmer fra baksiden av ruinene, melder tyrkiske medier.

Refser redningsarbeidet
Øyenvitner kritiserte mandag kveld redningsarbeidet på åstedet.

- Dette kan ikke kalles redningsarbeid. Folk uten erfaring, med spader løper fram og tilbake på betongblokkene. De klarer bare å hjelpe dem som befant seg øverst i bygningen, sier Kemal Ozer, som selv bor i nabolaget, til TV-stasjnen NTV.

- Det er umulig å si at arbeidet går riktig for seg, sier Kemal Ozkul, som er medlem av det tyrkiske parlamentet, og som mandag befant seg på åstedet.

Eksplosjon?
Årsaken til ulykken skal ha vært enten en eksplosjon i deler av en sentralfyr, eller en konstruksjonsfeil ved bygningen.

Mangelfulle bygningskonstruksjoner har tidligere ført til lignende ulykker i Tyrkia. Lørdag mistet seks mennesker livet da et trehus kollapset i sentrum av Istanbul, og i sommer omkom ti studenter da en skole raste sammen.

36 leiligheter
Bygningen som kollapset rommet i alt 36 leiligheter. I første etasje var det flere butikker, men de var stengt da bygget kollapset. Boligblokka ble bygd for fem år siden.

Ulykken skjedde mandag kveld, på en dag da tyrkerne feirer en islamsk høytid ved blant annet å besøke familie og venner.

I helgen kollapset også to bygninger i Istanbul. Seks personer mistet livet.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget