*Nettavisen* Nyheter.

Hotell angrepet i Bagdad

En person skal ha blitt drept og minst 15 personer såret etter et rakettangrep mot hotellet i Bagdad der USAs viseforsvarsminister Paul Wolfowitz oppholdt seg søndag morgen.

26.10.03 10:37

Ifølge talsmenn for den amerikanske okkupasjonsstyrken i Irak, traff mellom seks og åtte raketter det kjente Rashid-hotellet i sekstida lokal tid. Senere ble det antydet at det også kunne ha dreide seg om granater.

- Vi har mottatt ubekreftede meldinger om 15 sårede, sa en amerikansk talsmann. Øyenvitner så flere av de sårede bli båret ut på båre etter angrepet.

Uskadd

USAs viseforsvarsminister bodde i 12. etasje av hotellet, mens rakettene traff flere etasjer lenger ned. Wolfowitz slapp uskadd fra hendelsen, og ble evakuert fra området av amerikanske soldater, melder NTB-Reuters.

Wolfowitz er på et tre dager langt besøk, og skal etter planen reise hjem søndag kveld.

- Den utrygge og farlige situasjonen i Bagdad vil fortsette så lenge det finnes kriminelle der ute som iscenesetter angrep. Men denne terroraksjonen vil ikke komme til å hindre oss i å fullføre vårt oppdrag. Enkelte nekter å akseptere det nye og fire Irak. Vi vil utrettelig fortsette å forfølge dem, sa Wolfowitz etter å ha blitt brakt i sikkerhet.

Han uttrykte også sin dypeste medfølelse med ofrene for angrepet, melder BBC.

Portforbud opphevet

Angrepet kom dagen etter at portforbudet i byen ble opphevet i forbindelse med begynnelsen på Ramadan.

Ifølge CNN forårsaket angrepet brann i hotellet, som ble evakuert mens slokkingen pågikk.

Wolfowitz regnes som en av pådriverne bak USAs invasjon av Irak, og er på sitt andre besøk i landet etter at Saddam Husseins regime ble styrtet.

Strengt bevoktet

Rashid-hotellet ligger i tilknytning til et av Saddam Husseins gamle palasser, og brukes som hovedkvarter av den amerikanske okkupantmakten.

Den karakteristiske bygningen regnes som et av Bagdads landemerker, og er blant de best bevoktede.

Amerikanske styrker har slått en permanent jernring rundt hotellet, som også er beskyttet av store betongsperringer og piggtråd.

Ifølge CNN ble de amerikanske soldatene som voktet hotellet beskutt med håndvåpen under rakettangrepet, og måtte søke dekning.

USAs invasjon og okkupasjon av Irak har kostet nærmere 350 amerikanske soldater livet, mens nærmere 2.000 er såret, mange av dem alvorlig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.