RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hovedpersonen i nye «Serial» ville kopiere Jason Bourne

RISIKERER FENGSEL: Bowe Bergdahl.
RISIKERER FENGSEL: Bowe Bergdahl. Foto: Handout (Afp)
Sist oppdatert:
Sesong to er ute, med en amerikaner med norske aner i hovedrollen.

NEW YORK (Nettavisen): - Jeg var ute etter å bevise for meg selv og til hele verden, til alle som kjenner meg, at jeg kan være en skikkelig soldat. Det var meg som ville vise at jeg var som Jason Bourne, forteller Bowe Bergdahl.

Den tidligere krigsfangen er hovedpersonen i sesong to av «Serial», den ekstremt populære podcast-serien som ifølge MSNBC er lastet ned mer enn 100 millioner ganger.

I første sesong ble vi introdusert for drapet på en tenåring i Baltimore ved navn Hae Min Lee, og domfellelsen av hennes eks-kjæreste Adnan Syed, med fokus på om han faktisk begikk drapet.

Denne gang er det en tidligere krigsfange som står i fokus, Bowe Bergdahl, som forsvant fra sin base i Afghanistan i 2009 og ble tatt til fange av Taliban.

Bergdahl er fra delstaten Idaho, og har norske og svenske røtter. Hans oldeforeldre kom fra Norge og Sverige.

Det hevdes at seks amerikanske soldater ble drept på grunn av Bergdahl, som ble holdt i fangenskap av Taliban i fem år, fram til en fangeutveksling førte ham tilbake til USA i bytte mot fem fanger fra Guantánamo Bay.

Den første episoden i sesong to starter med at verten, Sarah Koenig, beskriver en video som viser at Bergdahl overføres fra en Talian-truck til et amerikansk helikopter, og president Barack Obama som annonserer Bergdahls frigivelse i et pressetreff sammen med hans foreldre i rosehagen utenfor Det hvite hus.

Så kommer en rekke nyhetsklipp, hvor det blir spurt om Bowe Bergdahl er en helt eller en desertør og sagt at foreldre til døde soldater mener at deres sønner hadde vært i live nå dersom ikke Bergdahl hadde forlatt sin post.

Vi skal ikke røpe mer.

Bowe Bergdahl er siktet for desertering og risikerer livstid i fengsel. I «Serial» får verden for første gang høre hans side av saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere