Høynet terrorberedskap i Storbritannia

Foto: Richard Lewis (AP Photo)

Terrorberedskapen i Storbritannia er satt til nest høyeste nivå på grunn av etterretningsinformasjon om mulige angrep fra al-Qaida.

15.11.03 13:53

Den strenge beredskapen blant sikkerhetstjenestene er innført etter advarsler om at al-Qaida-støttespillere fra Nord-Afrika planlegger angrep i landet, skriver BBC Online.

Sikkerheten vil være ekstra streng rundt potensielle terrormål. Ingen angrep skal være umiddelbart forestående, og det finnes ikke etterretningsinformasjon om noen bestemte mål.

Advarslene kommer samtidig som politiet forbereder enorme sikkerhetstiltak når president George W. Bush besøker Storbritannia neste uke, men den høynede beredskapen skal ikke ha noe med presidentbesøket å gjøre.

At beredskapen høynes til nest øverste nivå er ifølge BBC sjeldent, men publikum trenger ikke nødvendigvis å være bekymret. Advarslene er beregnet på sikkerhetstjenestene, og blir som oftest ikke offentliggjort.

Innenriksdepartementet nekter å kommentere den høynede beredskapen. En talsmann sier innenriksdepartementet aldri diskuterer trusselnivået i Storbritannia med mindre de har fått melding om en spesifikk trussel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.