RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hun døde på korset

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
En rumensk prest må tilbringe 14 år bak murene etter at han korsfestet en nonne.

En rumensk prest og fire nonner er dømt til fengsel etter å ha gjennomført et rituale som førte til at en nonne døde.

Behandlet for schizofreni
Den døde nonnen, Maricica Irina Cornici, trodde hun hørte djevelens stemme. Cornici var under behandling for schizofreni. Etter et tilbakefell tok munken Daniel Petru Corogeanu affære.

Han tjenestegjorde som prest i et kloster i det nordøstlige Romania. Sammen med fire nonner prøvde han seg på eksorsisme.

23 år gamle Cornici ble bundet og lenket til et kors i flere dager uten mat og vann. Hun døde av dehydrering, utmattelse og oksygenmangel.

Strenge straffer
En domstol i byen Vaslui har dømt Corogeanu og de fire nonnene til flere år i fensgel. Corogeanu må sone i 14 år. Nicoleta Acalianu er dømt til åtte år, og Adina Aepraga, Elena Otel og Simona Bardanas fikk fem år hver, melder AP.

Forsvarsadvokatene sier straffene er for harde og vil anke saken.

Lover reformer
Cornicis død vakte stor oppsikt og har fått den ortodokse kirken i Romania til å love reformer. Blant annet vil de innføre psykologiske tester av folk som vil gå i kloster.

Kirken fordømmer ritualet, og Corogeanu og de fire nonene er ekskommuniserte.

Den ortodokse kirken gjennomfører regelmessig demonutdrivelser, men Corogeanus metoder betraktes som unødvendig brutale.

Corogeanu hadde for øvrig hoppet av kirkens religiøse skole halvveis. Årsaken til at han likevel ble innsatt som prest er mangelen på prester som kan tjenestegjøre i nye klostre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere