RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hun er verdens vakreste

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Gråt da hun fikk diamantkronen.

(SIDE2): Polens hovedstad Warszawa bød lørdag kveld på verdens 104 vakreste kvinner.

Etter to og en halv times Miss World-show var det en 18 år gammel jente fra Tsjekkia som ble kronet som verdens vakreste.

SE BILDESPESIAL NEDERST

I sin lange hvite kjole slang Tatana Kucharova rundt seg med slengkyss til publikum, før hun inntok dronningstolen på scenen og gråt. På hodet fikk hun diamantkronen av Miss World 2005, Unnur Birna Vilhjalmsdottir fra Island.

På andreplass i konkurransen kom 17 år gamle Joana Valentina Boitor fra Romania, mens Australias håp, Sabrina Houssami (20) endte på tredjeplass.

Slått ut
Norske Tonje Elise Skjærvik kom ikke videre blant de 17 som kom til finalerunden.

- Det var ingen nordiske blant de som gikk videre. Men det var en forventet seier. Det ble tidlig spådd at det var Tsjekkia og Australia det skulle stå mellom, sier den norske missegeneralen Geir Hamnes til Side2.

- Det er spesielt spennende at Tsjekkia vant nå, fordi de aldri har hevdet seg tidligere, sier han.

Vinneren ble stemt frem av en jury på ti personer, og av tv-seerne.

- Mer modelltype
Når det gjelder den norske missen, så ser Hamnes likevel optimistisk på framtiden hennes.

- Hun hadde ikke så høye forventninger på forhånd, siden det bare er to fra Nord-Europa som ville gå videre til finalerunden. Nå kan hun bare feste og ha det gøy, før hun kan reise hjem igjen til familie og venner etter å ha vært borte en måned, sier Hamnes.

- Tonje Elise er mer en modelltype enn en klassisk miss. Hun kan gjøre det veldig bra som modell, og nå har hun fått markedsført seg og satt seg selv på kartet. Nå gjelder det bare å spille kortene riktig, sier han.

«All time high»
Allerede mandag kaster Hamnes seg over søknadsbunken til Miss World 2007, og han mener det allerede ser lovende ut.

- Påmeldingen er «all time high». I går var det 2000 påmeldte, i dag 200 flere, og når fristen går ut mandag regner jeg med at det er rundt 2400 som er påmeldt. Det slår til og med rekorden fra året etter at Mona Grudt ble Miss World ned i støvlene, sier han.

- Katrine Sørlands suksess har nok mye å si for interessen, og jeg kan allerede avsløre at det ser veldig lovende ut for Miss World 2007, sier missegeneralen til Side 2.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere