RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hun hadde 16 unge elskere

Foto: STR (AFP)
Sist oppdatert:
Kinesisk «gangstermamma» ble dømt til 18 års fengsel.

Xie Caiping (46) regnes for å være en av de største aktørene innen illegal gambling i Kina. Denne uken ble hun dømt til 18 års fengsel etter en massiv politiaksjon mot organisert kriminalitet i den kinesiske byen Chongqing. Hun er den siste som er blitt berørt av myndighetenes kamp mot den såkalte Triaden, også kjent som den kinesiske mafia.

Appetitt på sex
46-åringen er blant annet kjent for sin enorme appetitt på sex og skal ha hatt en stall med 16 unge elskere, skriver The Times.

En domstol i Chongqing fant Xie skyldig for å være lederen for et enormt illegalt gamblingssyndikat.

Gambling er et kjempeproblem i Kina og under Song-dynastiet var det dødsstraff for denne typen lovbrudd.

Xie hadde tidligere blitt beskyttet mot politiet grunnet sine nære forbindelser til den tidligere lederen av byens dommerstand, som er hennes svoger.

Drev 20 gamblingssteder
Hun drev rundt 20 gamblingssteder og var også involvert i narkotikasmugling. Én av hennes antatte elskere, Luo Xuan (29), ble også dømt til fire år og seks måneder i fengsel for sin rolle i syndikatet. Ytterligere 20 andre ble dømt til fengselsstraffer som varierte fra ett til 13 år.

I forrige måned ble seks andre gangstere, som hadde tilknytning til underverden i Chongqing, dømt til døden.

Lederen for Kommunistpartiet i Chongqing har iverksatt en omfattende aksjon mot mafiaen som har terrorisert byen i en årrekke.

- Hun har beriket seg enormt på sine handlinger. Og denne typen atferd ville ikke engang ha blitt tolerert under Qing-dynastiet, sa kommunistleder Bo Xilai.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere