*Nettavisen* Nyheter.

Hun var ministerens sms-elskerinne

«I'm looking forward to hear from you!» skriver glamour-Johanna på hjemmesiden sin. Ministeren tok det alt for bokstavelig.

02.04.08 09:49

- Jeg er en finsk glamourmodell. Jeg ser fram til å høre fra deg!

Slik åpner barmfagre Johanna Tukiainen (29) sin egen hjemmeside, der hun også har publisert en lang rekke halv- og helerotiske bilder av seg selv.

Det ble åpenbart en alt for stor fristelse for den finske utenriksministeren Ilkka Kanerva, som tok Johanna på ordet. Over en lengre periode har ministeren fyrt av over 200 slibrige tekstmeldinger til glamourmodellen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: SCANPIX

- Vil du gjøre «det»?
Det ble hans bane, tirsdag måtte Kanerva gå av i vanry etter at ukebladet Hymy samme dag smurte ut en rekke av sms-ene. De har fått tilgang en sms-utveksling mellom ministeren og Johanna natt til 20. februar i år.

I meldingene står det blant annet «vil du gjøre 'det' på et spennende sted?» og «det ville vært deilig å berøre deg med fingrene på en nattklubb».

Johanna forteller på hjemmesiden sin at hun driver et eget team, «The Scandinavian Dolls», med showdansere i Finland. Gruppa består av åtte dansere, som «alle jobber som modeller også».

- Søstrene mine Julia og Jasmin er også med. Vi har et 45 minutter langt show, forteller Johanna.

Nekter for trakassering
I et intervju med avisa Hufvudstadsbladet sier Johanna Tukiainen at hun er svært bedrøvet over å bli stemplet som kvinnen som felte Kanerva.

- Det er ikke rettferdig. Jeg er sint og lei meg, jeg har ikke hatt noe forhold med Kanerva. Han skrev humoristiske sms-er, og det har ingenting med seksuell trakassering å gjøre, sier hun.

Til tross for at det var hun som ga tekstmeldingene til ukebladet Hymy, tar hun ikke selvkritikk.

- Kanerva kan skylde seg selv. Han løy og endret sin versjon hele tiden. Først nektet han for sms-ene, deretter sa han at de var jobbrelatert. Det ville vært bedre om han fra første stund hadde innrømmet at det var snakk om en uskyldig flørt, sier den finske blondinen.

Ga tilbake ukeblad-penger
Sms-slibrighetene har gått verden rundt, og blant annet derfor ble det avgjort at Kanerva ikke lenger kunne være utenriksminister.

EU-parlamentariker Alexander Stubb ble tirsdag utpekt som Finlands nye utenriksminister.

Johanna presiserer at hun angrer på at hun ga fra seg tekstmeldingene til Hymy.

- Jeg har nå betalt tilbake pengene jeg fikk av bladet. Jeg har heller ikke tatt imot bestikkelser eller reiser, forklarer hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag