Gå til sidens hovedinnhold

Hun vil alltid være barn

På grunn av en kontroversiell behandlingsform vil Ashley X (9) aldri bli voksen.

De amerikanske foreldrene forsvarer behandlingen. Ashley X har en omfattende hjerneskade som gjør at hun ikke kan gå, snakke, holde hodet oppreist i sengen eller svelge mat.

For tre år siden, da Ashley begynte å utvise tidlige tegn på å komme i puberteten, ga foreldrene hennes legene beskjed om å fjerne livmoren, blindtarmen og brystene hennes (som fremdeles var i ferd med å ta form), melder Sky News.

Hormoner
Hun ble siden behandlet med høye doser østrogen for å begrense veksten hennes.

De to foreldrene fra Seattle argumenterer for at det å holde henne liten er den beste måten å forbedre jentas livskvalitet, og at de ikke gjennomførte behandlingen for å gjøre sitt eget liv lettere.

De sier at fordi hun vil være liten vil hun motta mer behandling fra folk som kan bære henne, slik at hun kan komme seg utendørs snarere enn å «bare bli liggende foran fjernsynet hele dagen.»

Ikke vekst
Jenta vil ikke bli høyere enn 1,3 meter, og vekten hennes vil forbli omkring 34 kilo, ifølge Sky News.

Hennes mentale alder har ikke utviklet seg mer enn til det som tilsvarer en tre måneder gammel baby.

Behandlingen gjør at hun unngår en rekke potensielt farlige sykdommer, mens det å få livmoren fjernet også innebærer at hun aldri vil få menstruasjon eller risikere å utvikle livmorkreft.

Behandlingen ble godkjent av barnesykehuset Seattle Children's Hospital i 2004, men ikke offentlig kjent før legene skrev om tilfellet i oktobernummeret av et medisinsk tidsskrift.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget