*Nettavisen* Nyheter.

Hundre fryktes drept

Foto: (Scanpix)

Sju mennesker er funnet i live, men rundt 100 mennesker fryktes omkommet ette flystyrten i Nigeria.

30.10.06 08:35

Det skal ha vært 104 personene om bord i flyet, en Boeing 727, da det styrtet søndag formiddag. Ifølge en privat fjernsynsstasjon skal minst sju personer ha overlevd, melder nyhetsbyrået AP.

Flyet styrtet like ved flyplassen til hovedstaden Abuja søndag.

Den statlige radiokanalen har tidligere meldt at ingen så langt var funnet i livet. Flyet styrtet i en storm kort tid etter avgang.

Flyet eies ifølge AP av Aviation Development Company (ADC), et privat nigeriansk flyselskap. Flyet var på vei til den nordvestlige byen Sokoto. Tidligere rapporterte den private tv-stasjonen Channel Television, hadde flyet kurs mot Lagos.

Religiøs leder om bord
Bland passasjerene om bord i flyet var sultanen av Sokoto, Mohammadu Mccido - en religiøs leder for Nigerias muslimer. Det opplyser Mustapha Shehu, talsmann for myndighetene i Sokoto.

Rundt halvparten av Nigerias 130 millioner innbyggere er muslimer. Landets et av Afrikas mest folkerike.

Shehu sa at også sultanens sønn, Muhammed Maccido, som er sentaor, var om bord i flyet, sammen med sønnen til en av Nigerias presidente mellom 1979 og 1983, Shehu Shagari.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hvorvidt noen av disse er blandt de overlevdne, er foreløpig uklart.

Holder media unna
Sikkerhetsstyrker holdt søndag jouarnlister og fotografer unna ulykkesstedet. Ved flyplassen i Abuja, må sikkerhetsstyrkene holde unna store folkemengder som har ankommet flyplassen forå få informasjon om venner og familie som skal ha vært om bord på flyet.

Nigerias president, Olusegun Obasanjo, beordret umiddelbart at det iverksettes etterforskning av ulykken, opplyser hennes talskvinne Remi Oyo i en pressemelding, ifølge AP.

Oyo sier at Obasanjo er «dypt og svært sjokkert og trist...hun kondolerer til alle nigerianere, særlig familier, venner og kollegaer av dem som kan ha vært om bord».

ADC har vært utsatt for flyulykker tidligere, sist i november 1996, da et av selskapets jetfly styret i en lagune utenfor en av Nigerias største byer, Lagos. Alle de 143 personene om bord omkom.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.