RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hundretusener demonstrerte for abort

Flere hundre tusen mennesker demonstrerte søndag i Washington for at de nåværende abortrettighetene i USA skal bli opprettholdt.

Omkring 500.000 mennesker, først og fremst kvinner, fra 50 ulike land, marsjerte i den amerikanske hovedstaden med håp om å avverge eventuelle forsøk fra Bush-administrasjonen på å angripe kvinners rett til abort i valgåret 2004.

Mer enn 1.200 grupperinger og en rekke kjendiser deltok under demonstrasjonen. Kjente skuespillere som Charlize Theron, Helen Hunt, Julia Stiles, Demi Moore og Uma Thurman, supermodellen Cindy Crawford og artistene Christina Aguilera og Pink har alle erklært sin støtte til aksjonen.

Også senator Hillary Clinton deltok i demonstrasjonen for å vise sin støtte til vern av kvinners rett til abort.

- Alle menneskene er her i dag ikke bare for å marsjere på vegne av kvinners liv, men for å ta med seg den energien til valget i november, sa hun til abortrettighetsgruppen Narals tilhengere.

Hillary Clinton mener en langvarig kamp må til for å hindre at Bush-administrasjonen skrur tiden tilbake når det gjelder saker som er viktige for kvinner.

Bush-administrasjonen har blant annet kuttet støtten til internasjonale organisasjoner som tilbyr adgang til abortklinikker. Bush er en høylytt motstander av abort, og kritikerne mener politikken hans har innskrenket kvinners rett til fritt å velge om de vil abortere.

(NTB-AFP-DPA)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere