Gå til sidens hovedinnhold

Hundrevis av personer har brutt barrikader ved Kongressen – bygninger evakuert

Demonstranter har brutt seg gjennom barrikader på baksiden av Capitol-bygningen i Washington. På innsiden avholder Kongressen avstemminger om valgresultatet.

Politiet på Capitol Hill forsøkte å stoppe demonstrantene, men klarte det ikke, ifølge Washington Post. Flere forsøkte å komme seg opp trappen til bygningen, men ble stoppet av politi.

Politiet har avfyrt pepperspray mot demonstrantene for å holde dem tilbake, ifølge nyhetsbyrået AP.

To bygninger, James Maddison Memorial Building som huser Kongressbiblioteket, og Cannon House Office Building, er blitt evakuert. Ansatte ved Kongressen ble bedt av politiet om å forlate bygningen.

Årsaken til evakueringen er «politiaktivitet», ifølge politiet. Men det var ikke umiddelbart klart hva som utløste evakueringen.

En video på Twitter , lagt ut av en Washington Post-journalist, viser mange personer som beveger seg forbi barrikadene mens det blir ropt «USA, USA».

Tusenvis av personer har møtt opp for å vise støtte til president Donald Trump og protestere mot valgresultatet. Under en tale foran Det hvite hus sa Trump at han aldri vil gi seg eller erklære valgnederlag.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken