*Nettavisen* Nyheter.

Hundrevis fryktes druknet

Inntil 800 personer kan ha gått ned da «Senopati» sank.

30.12.06 19:23

Skipet «Senopati» forliste under en storm utenfor kysten av Java sent fredag kveld lokal tid.

Se TV 2 Nyhetenes sak

Talsmann for marinen, Yan Simamora, sier til indonesisk radio at 26 mennesker er reddet, men at man frykter for hvilken skjebne resten av passasjerene kan ha lidd, melder Associated Press (AP).

- Så langt har redningsmannskaper i helikopter og skip søkt etter andre passasjerer, men sikten er svært dårlig, og dårlig vær hindrer redningsarbeidet, sier Simamora.

Siste nødmelding: «Vi kantrer»
En representant for havnemyndighetene i Semarang, Slamet Bustam, sier bølger på inntil fem meter slo over dekk på «Senopati» rundt midnatt fredag lokal tid på den siste delen av skipets 48 timer lange reise fra Borneo til Java.

- Vi frykter at mange er døde, sier Bustam til AP.

I den siste radiokontakten med myndighetene informerte kapteinen om at skipet var alvorlig skadd og og i ferd med å kantre.

På vei til nyttårsfeiring
Gråtende og med krav om detaljer rundt deres kjæres skjebner, samlet bekymrede familiemedlemmer seg i morgentimene ved hovedkontoret til fergeselskapet PT Prima Fista.

- Jeg venter på moren, tanten, søsteren og nevøen min, som var på vei for å feire nyttårsaften hos meg, sier en fortvilet Yulis (25).

Redningsarbeidere har funnet 26 overlevende drivende i en livbåt, og brakte disse i sikkerhet. Blant personene om bord i livbåten var en sju år gammel gutt, melder AP.

To marineskip er satt inn i søket etter overlevende, men dårlig sikt hemmer som nevnt arbeidet. I tillegg er det svært vanskelig å vite hvor mange passasjerer som faktisk var om bord.

Uklart antall passasjerer
Det var om lag 40 kilometer utenfor øya Mandalika, cirka 300 kilometer nordøst for hovedstaden Jakarta, at ferga fikk problemer.

Ifølge transportminister Hatta Radjasa var det formelle passasjerantallet på 542 personer. Men det er en kjent sak at indonesiske skip ofte tar med langt flere passasjerer enn det som blir registrert.

Lokale medier rapporterer at passasjerantallet kan være på 800 personer.

Nettavisen følger saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.