RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(scanpix)

Huntley: - Jeg fikk panikk

I sin første dag i vitneboksen fortalte Ian Huntley at han fikk panikk da Holly Wells og Jessica Chapman døde på badet hans.

Huntley står tiltalt for drap på de to ti år gamle jentene, som forsvant fra hjembyen Soham i England i august i fjor. 29-åringen har innrømmet de to døde på badet hans, og at han var den eneste personen som var i leiligheten utenom jentene, men hevder de to døde ved et ulykkestilfelle.

Da han oppdaget at jentene var døde, visste ikke Huntley hva han skulle gjøre.

- Jeg fikk panikk og stivnet, sa Huntley fra vitneboksen i Londons ærverdige rettslokale Old Bailey da han for første gang vitnet i saken mandag.

Ifølge Huntleys forklaring døde jentene som følge av en ulykke på badet. De to jentene hadde kommet inn til Huntley, som de kjente som vaktmester på skolen, fordi Holly blødde neseblod.

Skled
På badet kom han ifølge forklaringen til å dytte Holly ned i badekaret ved et uhell. Badekaret var fullt av vann fordi Huntley skulle vaske hunden sin.

- Jeg skulle gi Holly noen flere lommetørkler. Da jeg gjorde det, jeg vet ikke helt hvordan det hendte, snudde jeg med på en måte og jeg skled og gikk forover i retning av Holly, forklarte Huntley.

På spørsmål fra dommer Justice Moses om hva som fikk ham til å skli, svarte Huntley at han ikke visste.

- Da Holly falt i badet, stod jeg der og ventet på en bevegelse eller på at hun skulle komme opp. Det kom ingen bevegelse, jeg fikk panikk og stivnet, forklarte Huntley.

Imens skrek Jessica at Huntley hadde dyttet henne i badet med vilje, forklarte Huntley. Hun skrek og skrek, og Huntley fortalte juryen at han derfor holdt en hånd over munnen hennes. Plutselig slo det ham at han burde dra Holly opp av badekaret, men da han slapp Jessica falt hun livløs til gulvet, forklarte Huntley.

Fryktet at ingen ville tro ham
Deretter sjekket Huntley pulsen på begge jentene, men kunne ikke finne den. Han skal ha vurder å ringe politiet, men bestemte seg i stedet for å gjemme likene fordi han fryktet at ingen ville tro ham.

- Jeg visste at jeg måtte få jentene ut av huset mitt, sa Huntley.

Han la deretter jentene i bagasjerommet på bilen sin, en Ford Fiesta, og kjørte til Lakenheath der han kastet likene i en grøft og satte fyr på dem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere