RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Huntley: - Jeg løy om drapene

(scanpix)
Sist oppdatert:
Ian Huntley innrømmer for første gang at han tok livet av de to ti år gamle jentene i Soham i 2002. - Jeg løy i retten, sier han.

Det grufulle dobbeltdrapet på venninnene Jessica Chapman og Holly Wells i august 2002 sjokkerte en hel verden.

Etter en intens politijakt ble vaktmester Ian Huntley og kjæresten Maxine Carr pågrepet, og i fjor høst ble Huntley dømt.

Under rettssaken vedgikk han at jentene døde på badet hans, men insisterte på at det skyldtes en ulykke. Nå innrømmer han at det var en løgn.

I et intervju med The Sun sier Huntley at Jessica døde i stua, og ikke på badet. Han forklarer at han jaget henne da hun prøvde å løpe etter hjelp etter at han hadde angrepet venninnen.

Vil sulte seg i hjel
Huntley sier også at han planlegger selvmord ved sultestreik i fengselet. Samtidig hevder han at han bestemte seg for å sultestreike i sympati med sine ofres foreldre.

- Døden er å foretrekke framfor et liv i fengsel, sier han. Huntley er dømt til fengsel på livstid.

Det har tidligere kommet frem at to rivaliserende gjenger i et britisk fengsel har kjempet om hvem som klarer å drepe den barnedrapsdømte.

Ny identitet
Huntleys eks-kjæreste Maxine Carr ble funnet skyldig i å ha forsøkt å ødelegge politiets etterforskning. Hun ble imidlertid frikjent for å ha Huntley hjulpet en forbryter, som var den mest alvorlige tiltalen mot henne.

Carr slapp ut av fengsel i vår og lever nå med ny identitet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere