RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Huntley fikk dobbel livstid

Sist oppdatert:
Ian Huntley er funnet skyldig i drapene på 10-åringene Jessica Chapman og Holly Wells, mens Maxine Carr er frikjent for å ha hjulpet Huntley.

De to skolejentene forsvant i august i fjor, og ble funnet drept to uker etterpå.

Huntley ble onsdag funnet skyldig i å ha drept jentene, etter at juryen har vurdert saken siden fredag. Klokken ett kom dommen i Londons ærverdige rettslokale Old Bailey.

Huntley ble funnet skyldig i drapet, mens han tidligere kjæreste Maxine Carr ble funnet skyldig i å ha forsøkt å ødelegge politiets etterforskning. Hun ble imidlertid frikjent for å ha Huntley hjulpet en forbryter, som var den mest alvorlige tiltalen mot henne.

Hollys fra, Kevin, nikket med hodet da dommen ble lest opp. Juryen med sju kvinner og fem menn brukte 17 og en halv time på å komme fram til konklusjonen. Det var dødsstille i rettssalen da dommen ble lest opp.

Noen minutter senere dømte dommer Allan Moses Huntley til livstid fengsel for hvert av drapene. Carr ble dømt til fengsel i tre og et halvt år. Hun må sone halvparten av den straffen.

- Viste ingen nåde
Moses krevde opprinnelig at juryen måtte være enstemmig for at den skulle kunne avsi en dom. Onsdag kalte han inn juryen og ga dem en ny beskjed; han ville nå akseptere en flertallsom dersom minst 10 av de 12 var enige. Da den beskjeden var gitt tok det bare rundt en time før juryen leste opp sin konklusjon.

- Du lokket jentene inn i huset ditt. Bare du vet hvorfor. Du viste ingen nåde, sa dommeren etter at dommen var avsagt.

- Gjennom dine løgner har du forverret familienes lidelse, sa Moses.

Sa det var en ulykke
Huntley har selv forklart at jentene døde som følge av en ulykke. De to jentene hadde kommet inn til Huntley, som de kjente som vaktmester på skolen, fordi Holly blødde neseblod.

Ved et uhell kom Huntley til å dytte Holly ned i badekaret, der hun druknet. Da begynte Jessica å skrike, og Huntley holdt en hånd foran munnen hennes, ifølge forklaringen.

Huntley hevder han gjorde dette for å hindre henne i å skrike, og at han ikke ønsket at hun eller Holly skulle dø.

- Den ene jenta døde som et resultat av at jeg ikke handlet, den andre som et direkte resultat av mine handlinger. Jeg ville ikke at de skulle dø, framholdt han.

29-åringen benektet ifølge Sky News at han lurte dem inn i hjemmet sitt med seksuelle intensjoner. Han sa at han inviterte dem inn slik at han kunne se til Hollys blødende nese.

Huntley har også innrømmet at han fikk panikk dumpet likene i grøften der de ble funnet, men han har hele tiden nektet for at han drepte dem med overlegg.

Hans troverdighet ble svekket av vitneprov om at han i årene fram til august i fjor flere ganger hadde vist seksuell interesse for mindreårige piker. På ett tidspunkt ble han også siktet for voldtekt, men siktelsen førte ikke til noen tiltale.

Rystet England
Drapssaken har rystet England det siste året, etter at den en av de største leteaksjonene i britisk historie ble iverksatt da jentene forsvant i fjor. Etter to uker ble likene deres funnet i en grøft nær en amerikansk flybase, noen mil fra hjembyen Soham.

Omtrent samtidig ble Ian Huntley og Maxine Carr arrestert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere