*Nettavisen* Nyheter.

Husmor drepte 27 menn

En afghansk husmor har skrevet seg inn i krimhistorien etter å ha innrømmet at hun har tatt livet av til sammen 27 menn.

29.03.05 14:31

Den afghanske riksadvokaten krever dødsstraff for Shirin Gul (39), hennes elsker, hennes 18-årige sønn og fire andre, etter at likene av 18 menn ble funnet nedgravd i bakgården hennes, melder Telegraph.

Funnet ble gjort i hjembyen Jalalabad. I hovedstaden Kabul fant politiet ytterligere seks lik, mens 39-åringens første ektemann ble funnet gjemt under gulvet i hjemmet hennes. Ytterligere to lik er funnet andre steder.

- Hun har tilstått at hun drepte dem, sier sjefetterforsker Mohammed Zahir Nahem.

- Disse menneskene var profesjonelle drapsmenn, hjemmene deres var et sted for terror.

De fleste av ofrene var taxisjåfører, og de fleste av drapene skal ha skjedd etter at taliban-regimet falt i 2001. Før den tid var Afghanistan praktisk talt fritt for kriminalitet.

Ifølge tilståelsene skal enten kvinnens elsker eller sønn ha tatt taxi til hjemmet, og deretter invitert sjåføren inn på en kopp te, en vanlig gest i Afghanistan. Senere skal ofrene ha blitt tilbudt kebab fylt med bedøvelsesmidler. Når ofrene ikke lenger var i stand til å gjøre motstand, ble de kvalt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.