RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hutton frikjenner Blair

Sist oppdatert:
Dommeren som har gransket den britiske våpeneksperten David Kellys selvmord, fritar statsminister Tony Blair for det moralske ansvaret.

Lord Hutton mener Blair ikke opptrådte uhederlig, skrev avisen The Sun onsdag.

Rapporten om selvmordet i juli i fjor retter i stedet knusende kritikk mot den britiske rikskringkastingen BBC og dens reporter Andrew Gilligan, hevder The Sun ifølge NTB-AFP.

Rapporten skal offisielt legges fram klokken 13.30 norsk tid onsdag.

Lord Hutton har gansket bakgrunnen for at David Kelly tok sitt eget liv , etter at han ble avslørt som kilden for en BBC-melding om masseødeleggelsesvåpen i Irak. I den omstridte meldingen het det at regjeringen hadde «spritet opp» en rapport om våpnene.

Regjeringen brukte disse angivelig uriktige opplysningene som begrunnelse for å delta i den amerikanskledede krigen mot Irak.

Påstanden om at Blair og hans folk bevisst forfalsket opplysninger har hengt over den britiske regjeringen som en mare. Halvparten av de britiske velgerne tror statsminister Tony Blair løy i saken om offentliggjøringen av navnet til våpenekspert David Kelly, som begikk selvmord i fjor sommer. Det viste en spørreundersøkelse i januar.

Blair overlevde tirsdag kveld med nød og neppe en avstemning i Underhuset om en drastisk økning i studieavgiftene ved universiteter og andre høyere læresteder. Regjeringens forslag til økte avgifter ble til slutt vedtatt med bare fem stemmers overvekt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere