Hva blir han hvis Hillary blir president?

Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton fikk selskapet av ektemannen, tidligere president Bill Clinton, om bord i kampanjeflyet tirsdag.

Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton fikk selskapet av ektemannen, tidligere president Bill Clinton, om bord i kampanjeflyet tirsdag. Foto: Brendan Smialowski (AFP)

Herr president? Eller kanskje guvernør Clinton? Det er blant forslagene på hvordan Bill Clinton skal tituleres dersom Hillary Clinton blir president.

08.11.16 19:26

Michelle Obama og tidligere presidentfruer har alle vært « førstedamer», men sannsynligheten for at USA får sin første kvinnelige president, har fått flere til å spekulere i hvordan ektemannen hennes da eventuelt må tituleres. Blant annet er «First Gentleman» foreslått som motstykket til «First Lady».

Bill Clinton er tidligere guvernør i Arkansas, og en etiketteekspert The Washington Post har snakket med, sier det riktigste vil være å gå tilbake til å benytte tittelen fra det høyeste embetet før presidentskapet, altså guvernør Clinton.

Allida Black, som er ekspert på landets førstedamer, sier til AFP at det i formelle sammenhenger vil være korrekt å omtale paret som «president Clinton og tidligere president Clinton».

– Jeg gikk gjennom det samme med Bush-familien. Vi hadde president Bush og tidligere president Bush, og når de dukket opp sammen ble de introdusert slik, sier Black.

Dersom Hillary ikke hadde vært gift med en tidligere president, så ville «førsteherre» vært korrekt, ifølge Black.

Les også:

Presidentvalget i USA direkte

Trump: – I dag er vår «independence day»

Michelle Obama rørte USA til tårer

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.