RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hva gjorde Persson 2. juledag?

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Et sammendrag av regjeringens håndtering av flodbølgekatastrofen sier lite om hva statsminister Göran Persson gjorde 2. juledag.

Sammendraget fra det svenske regjeringskanselliet, statsrådsberetningen, sier ingenting om når eller hvordan statsministeren ble informert om flodbølgekatastrofen.

Ledet av Persson
Notatet innholder heller ingen anmerkninger fra den samordnede statssekretærgruppen eller den særskilte statsrådsgruppen som arbeidet med håndteringen av katastrofen. Denne gruppen ble ledet av Persson.

Beretningen er overlevert til den nyoppnevnte granskningskommisjonen, skriver Expressen.

- Det er ikke statsrådsberetningens rolle å gjøre slike anmerkninger, sier statssekretær Lars Danielsson, Perssons nærmeste medarbeider i utenriksspørsmål.

Ble hjemme
Persson har tidligere fortalt pressen at han fikk vite om katastrofen da han slo på tv’en på morgenen andre juledag. Deretter hadde han telefonkontakt med Danielsson utover dagen, men ble værende hjemme.

Utenriksminister Laila Freivalds ble muntlig informert av UD ved 10.30-tiden samme dag. Hun fikk beskjed om at ansvaret lå hos bistandsminister Carin Jämtin, siden det først så ut til å dreie seg om å bistå FN med en mindre hjelpeinnsats i Sri Lanka.

Det står ingenting i beretningen om at Freivalds gikk på teater samme kveld. Også opplysninger om andre statsråder er mangelfulle, ifølge Expressen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere