RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hva skjer på soverommet?

Sist oppdatert:
Østerrikerne elsker soverommet sitt, men elsker sjelden der. Halvparten av alle malaysiere har sex hver dag, men sover ikke mye der. Hva gjør du på soverommet?

Dette er noen av konklusjonene i en spørreundersøkelse den svenske møbelkjeden Ikea presenterte tirsdag, ifølge nyhetsbyrået AP.

Selskapet ønsket å finne svar på hvor ofte folk i Europa, Asia og Nord-Amerika bruker soverommet sitt - og hva de gjør der.

Mye sex og lite søvn
I Sverige og Island oppga 72 prosent av de spurte at de gjerne brukte soverommet til romantiske aktiviteter, mens bare hver femte kineser var amorøs på dette rommet.

Malaysierne er mest seksuelt aktive, her har nemlig 43 prosent daglig sex på soverommet, hvis vi skal tro at de spurte svarte sant. Malaysia var også landet med minst søvnbehov; i snitt nøyer folket seg med seks timer og 36 minutter i drømmeland, omtrent halvannen time mindre enn gjennomsnittet av de spurte i soveromsundersøkelsen.

Glad i soverommet
Østerrikerne scoret lavt på sexaktivitet, men er til gjengjeld mest fornøyde med sine soverom, mer fornøyd enn belgierne og sveitserne. Russerne er minst fornøyd med dette rommet i boligen sin.

Undersøkelsen ble gjennomført i januar og inkluderte 14.000 Ikea-kunder i 27 land. Den svenske møbelvaregiganten gjorde også andre oppdagelser i sin undersøkelse:

  • Spanjolene og amerikanerne er de som hegner mest om privatlivets fred nå r det gjelder soverommet, mens kineserne ikke går av veien for å slippe venner inn på soverommet
  • 75 prosent rer opp senga daglig
  • De som oftest bytter madrass har mest sex
  • Den mest vanlige gjenstanden å ha på soverommet, i tillegg til senga, er alarmklokke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere