RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvem er denne mystiske dama?

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Den unge, vakre kvinnen står plassert mellom Nord-Koreas to mektigste menn.

I rekken med sørgende nordkoreanere er det en ung og vakker kvinne som skiller seg ut fra de andre eldre, uniformerte herremennene.

Kvinnen må være svært viktig ettersom hun står plassert mellom to av landets mektigste personer - Kim Jong-un, Nord-Koreas nye leder, og Kim Yong Nam (83), som er styreformann i det nordkoreanske parlamentet, som består av ett kammer.

Bildet er tatt av nordkoreansk TV under en minnestund for den avdøde lederen Kim Jong-il tidligere denne uken.

Kommentatorene i Vesten klarer ikke å identifisere kvinnen. Noen spekulerer på at det kan være én av de ukjente døtrene til avdøde Kim Jong-il (69), mens andre tror hun er den kommende førstedamen i Nord-Korea, skriver The Times.

Syv barn og fire koner
Kim Jong-il fikk syv barn med fire forskjellige koner. Fire av dem er døtre. Den eldste datteren, Kim Hye Kyong, ville vært i begynnelsen av 40-årene dersom hun fortsatt er i live. Det eneste man vet om denne datteren er navnet hennes.

En annen datter, Kim Yo Chong, ble født på slutten av 1980-tallet. Hun skal ha en posisjon i Det kommunistiske arbeiderpartiet. En japaner, som var Kim Jong-ils sushikokk for ti år siden, hevder at kvinnen på bildet er datteren Kim Yo Chong.

Han begrunner dette med at han gjenkjenner «hennes ansiktsform og ørene og høyden». Men de eneste kjente bildene av datteren Kim Yo Chong viser en jente med et rundt og lubbent ansikt, som også er kjennetegn for medlemmene av Kim-familien.

Kvinnen på bildet fra minnestunden har imidlertid en smal ansiktsform.

- Kona til Kim Jong-un?
Andre hevder at kvinnen på bildet er kona til Kim Jong-un, og moren til den fjerde generasjonen av Kim-dynastiet. En sørkoreansk nyhetsside, The Daily NK, meldte i forrige måned at Kim Jong-un hadde en kone. Nettstedet skal angivelig samle inn informasjon fra innsiden av Nord-Korea, som ikke er en helt ufarlig jobb.

Nettstedet hadde ikke noe navn på Kim Jong-uns kone, men meldte at hun studerte medisin og hadde nylig født en datter. Hun kommer angivelig fra den nordøstlige byen Chongjin, og skal være to år yngre enn Kim Jong-un, som er i slutten av 20-årene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere