*Nettavisen* Nyheter.

Hvem er dette da, Hillary?

Foto: (NBC)

Mellom presidentparet står svindeltiltalte Tony Rezko - mannen Hillary kaller Barack Obamas støttespiller.

26.01.08 18:27

Dette bildet slår delvis hull i Clinton-leirens forsøk på å klistre Obama til en skruppelløs hushai i Chicagos slumområder. Konfrontert med bildet på NBCs «Today Show» hevder Hillary at hun ikke husker at bildet er tatt.

Uansett er Tony Rezko nå blitt et hett tema i den amerikanske nominasjonskampen. I Chicago er han beryktet for å ha kjøpt opp billige boligkomplekser i slummen, lånt offentlige penger til oppussing, før hele prosjektet kollapset. Tilbake sto leietakerne uten varme og strøm.

Politikk og pizza
I tillegg eier han kjeden Papa John's pizza, som har restauranter i flere delstater.

Men i fjor høst ble Rezko tiltalt for svindel.

Da begynte også mediene å rette søkelyset mot Obama, som lenge har mottatt valgkampmidler fra Rezko. Ifølge Chicago Sun-Times hjalp Obama til med å skaffe Rezko offentlige midler for et prosjekt for fattige pensjonister. Obama hevder han handlet i god tro, men saken var likevel for god for hans politiske rivaler til at Hillary klarte å holde seg unna.

Under debatten mandag trakk hun fram Rezko i et av sine frontalangrep på Obama.

- Jeg kjempet mot de ideene mens du var advokatfullmektig og representerte din støttespiller Rezko i hans hushai-business i slummen i sentrum av Chicago, sa Clinton.

- Husker ikke bildet
Obama sier han handlet i god tro, og at støtten til Rezko var ment til å bedre leveforholdene i slummen i Chicago. Likevel har Rezko gjort Obamas støtte til fattige i Chicago til en akilleshæl for kandidaten.

Men nå får Obama hjelp av et bilde som ble lekket til NBC og Drudgereport. Det er uklart når bildet er tatt, men det viser unektelig Tony Rezko mellom de smilende Bill og Hillary Clinton.

- Nei, jeg husker ikke dette. Jeg har sikkert tatt hundretusenvis av bilder med folk. Og jeg kan ha tatt et bilde med ham. Men jeg kjenner ikke mannen, og ville ikke kjent ham igjen om han kom inn døra, og jeg har ikke 17 år lange forbindelser til mannen, sier Clinton.

Obama leder
Lørdag barker Hillary Clinton og Barack Obama sammen i nominasjonsvalget i Sør-Carolina. Timer før valglokalene åpnet viste en meningsmåling utført av Zogby for Reuters at Obama leder med 15 prosent på Hillary Clinton.

Økonomien seiler opp som det store tema i delstaten.

Se Hillary Clinton bli konfrontert på NBC «Today-show» på denne YouTube-linken:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag