RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvem er hun egentlig?

Sist oppdatert:
Bilder av en kinesisk kvinne som smiler og gjør V-tegnet har fått folk over hele verden til å snakke om den mystiske «iPhonegirl».

Nå gjør kinesiske internettbrukere alt de kan for å spore opp den unge kvinnen.

Jakten startet da en britisk iPhone-bruker fant bilder en kvinnelig fabrikkarbeider på telefonen sin. Personen la ut disse bildene på internettforum kalt MacRumors.

Leter
Bildene satte i gang en kjedereaksjon, og nå snakker internettbrukere over hele verden om hvem hun egentlig er. Ifølge nettutgaven til Sydney Morning Herald, har det nå vært over 20 millioner søk på ordet «iPhonegirl», på Googles kinesiske søkemotor alene.

Kvinnen jobber med å montere iPhones og er ansatt i selskapet Foxconn, som har de fleste fabrikkene sine i Shenzhen like ved Hong Kong.

Testet kamera
En talsmann fra firmaet bekrefter at hun er en av deres ansatte. Trolig er bildene blitt tatt for å testet kameraet på mobilen og så har de glemt å slette dem, skriver Sydney Morning Herald.

Det var i alt seks bilder på kameraet, to av «iPhonegirl» mens hun jobber i en hvit og rosa arbeidsuniform og fire av fabrikken hun jobber i.

Får ikke sparken
Talsmannen forteller at kvinnen ble svært nervøs da bildene ble publisert i aviser og på internettsider. Men hun mister ikke jobben på grunn av feilen.

- Små feil som dette er uunngåelig. Jeg vil kalle dette en vakker feil, sier pressetalsmann Liu Kun, ifølge AFP.

Begrenset antall «mistenkte»
Det jobber i alt 270.000 personer på Foxconn sine fabrikker. Selskapet vil ikke avsløre hvem av dem som er den mystiske «iPhonegirl»

Kinesiske nettbrukere er imidlertid fast bestemt på å finne ut hvem hun er. Siden det virker som kvinnen jobber med kvalitetskontroll, som foregår i femte etasje i en fabrikk, har de klart å begrense antall «mistenkte» fra 270.000 ansatte til 1000.

Flere bilder av henne kan du finne i denne bildespesialen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere