RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvem skrev nyttårstalen?

Foto: Heiko Junge (SCANPIX)
I Danmark brer mistanken seg om at statsminister Anders Forgh Rasmussens nyttårstale kan være skrevet av en ledende aktivist i den superliberalistiske næringslivsorganisasjonen Libertas.

Mistanken om at Libertas-mannen Christopher Arzrouni er talens egentlige forfatter spredte seg etter at manuskriptet ble sendt som e-post til danske medier. Talen er skrevet i tekstbehandlingsprogrammet Word, på et dokument opprettet av Arzrouni, melder NTB.

Og i Word er det slik at selv om man sletter den opprinnelige teksten i et dokument, kan man få den tilbake med et par tastetrykk. Det var på den måten danske medier før helgen oppdaget at dokumentoppretteren heter Arzrouni og ikke Fogh Rasmussen.

Arzrouni nekter for å ha skrevet talen, men bekrefter at han nå og da sender e-post med "liberale strøtanker" til statsministeren. Denne må ha brukt et slikt brev som elektronisk kladdepapir da han skrev sin nyttårstale, sier Arzrouni ifølge Jyllands-Posten.

Statsministerens pressesjef Michael Christiansen kan ikke gi noen umiddelbar forklaring på at dokumentet med manuskriptet er opprettet av en sentral person i Libertas. Men han understreker at Christopher Arzrouni i hvert fall ikke har fått betalt for å skrive noen tale.

Uansett vil det danske statsministeriet for ettertiden sende taler og annet pressemateriell som pdf-filer, og ikke som vedlegg i Word.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere