RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hver 10. elev sex-misbrukt

Sist oppdatert:
Ti prosent av amerikanske barn er blitt seksuelt misbrukt på skolen, og nesten halvparten av overgriperne er kvinner, viser en ny forskningsrapport.

Over 4,5 millioner barn i skolealder i USA er blitt utsatt for seksuell oppførsel fra lærere eller andre voksne som passer på dem, ifølge forskningsrapporten, som er bestilt av den amerikanske regjeringen. Rapporten er den første i sitt slag, skriver avisa The Observer.

Professor Charol Shakeshaft ved Hofstra University i New York, som står bak rapporten, har analysert opplysninger som både mindre alvorlige hendelser, som upassende seksuelle kommentarer, og fysisk seksuelt misbruk og barnevoldtekter.

Rapporten kommer bare få uker før Mary Kay Letourneau, som fikk to døtre med en av sine elever, blir sluppet ut av fengsel,etter å ha sonet seks år for utuktig omgang med mindreårige.

Letourneau var 35 år da hun i 1996 første gang hadde sex med den eleven på 13 år.

I Florida meldte en 23 år gammel lærerinne seg nylig for politiet for å svare på beskyldninger om at hun hadde sex med en 14 år gammel elev i forrige måned. Den tidligere modellen risikerer 15 års fengsel og en bot på flere hundre tusen kroner dersom hun blir kjent skyldig.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere