*Nettavisen* Nyheter.

Hver femte australier lever i fattigdom

Nærmere hver femte australier lever i fattigdom, og skillet mellom fattig og rik i landet øker, går det fram av en rapport fra nasjonalforsamlingen.

Rapporten er utarbeidet av en tverrpolitisk komité i det australske Senatet, som konkluderer med at statsminister John Howards regjering gjør for lite for å bekjempe den økende fattigdommen.

Komiteen anbefaler omfattende endringer, blant annet i form av en heving av den lovpålagte minimumslønnen og utdeling av gratis skolemåltider til barn som trenger det.

Uten arbeid
Ifølge rapporten lever i dag 700.000 barn i familier der ingen av de voksne noensinne har hatt fast arbeid.

3,6 millioner australiere lever i husholdninger der den samlede inntekten er på under 10.000 kroner måneden, og 4,1 millioner lever under den offisielle fattigdomsgrensen.

Howards regjering har forsøkt å distansere seg fra komiteens rapport, og hevder det ligger politiske motiver bak det dystre bildet som blir malt.

- Dette dreier seg mer om politikk enn fattigdom, sa sosialminister Kay Patterson torsdag.

- Ikke fattigere
Statsminister John Howard avviste straks komiteens forslag om å opprette et nytt føderalt organ for å bekjempe fattigdom.

- Jeg tror ikke svaret på disse problemene ligger i økt byråkrati, sa Howard, som avviser at fattigdommen øker i Australia.

- Det stemmer at de rike er blitt rikere, men de fattige er ikke blitt fattigere. Den lave arbeidsledigheten som Australia nå opplever innebærer at flere mennesker har arbeid, sa Howard.

(NTB-AFP)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.