RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hver femte svenske støtter Sverigedemokraterna

Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson kan fornøyd konstatere at partiet nå har hver femte velger i ryggen.
Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson kan fornøyd konstatere at partiet nå har hver femte velger i ryggen. Foto: Rickard Nilsson/tt (NTB scanpix)
Det høyrepopulistiske partiet Sverigedemokraterna (SD) får støtte fra over 20 prosent av velgerne i en fersk meningsmåling.

Partiet får 20,8 prosent på en Novus-måling utført for svensk TV4, en framgang på 1,4 prosentpoeng fra forrige måned.

Socialdemokraterna har også økt sin oppslutning med 1,4 prosentpoeng og får 26,5 prosent på målingen. Det gjør dem fortsatt til Sveriges største parti, foran høyrepartiet Moderaterna som får støtte fra 23,1 prosent av velgerne.

SDs partiledelse vendte i helgen ryggen til sitt eget ungdomsparti SDU, som lenge har markert seg som mer ytterliggående.

SDUs leder Gustav Kasselstrand og nestleder William Hahne ble ekskludert fra moderpartiet i april etter anklager om tilknytning til rasistiske og nynazistiske grupper.

I helgen ble 25 år gamle Jessica Ohlson valgt til ny leder for SDU, noe som fikk begeret til å renne over for ledelsen i SD.

– Et tydelig signal om at SDU vil fortsette den konfliktlinjen som har preget forholdet mellom partiet og ungdomspartiet de siste årene, sa SDs partileder Jimmie Åkesson etter valget av Ohlson. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere