RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hver fjerde svenske har høyt blodtrykk

Sist oppdatert:
Over én million svensker står i faresonen for å rammes av slag eller hjerteinfarkt – uten å få ordentlig behandling i forkant.

Minst hver fjerde svenske har for høyt blodtrykk, noe som er et av de aller største faresignalene i den svenske folkehelsen i dag.

- Men halvparten av disse får ingen behandling, og risikerer å rammes av alvorlige og livstruende sykdommer. Vi må gjøre noe for å få tak på disse pasientene og sørge for at de får ordentlig behandling, sier Thomas Hedner, professor ved Sahlgrenskap sykehus i Göteborg til Aftonbladet.

Sammen med tre andre spesialister slår han nå alarm om den store gruppen svensker som er utsatt for en livstruende risiko – mange av dem uten å vite om det. Og bare halvparten av dem som søker hjelp får tilstrekkelig behandling, noe Hedner karakteriserer som et nederlag for den svenske helsetjenesten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere