RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hver tredje danske er kriminell

Hver tredje danske født i 1970 er krimidell, viser en fersk undersøkelse.

Danske samfunnsforskere har satt sine landsmenn av årgang 1970 under lupen, og resultatet ser ikke bra ut. Skal man dømme ut fra denne gruppen, er hver tredje danske kriminell.

Og da er fartsbøter under 1.000 kroner og sykling i mørket uten lykt ikke tatt med. De oppsiktsvekkende tallene kommer fram i en undersøkelse justisdepartementet i København har foretatt blant alle dansker født i 1970.

Unge kriminelle
Det er temmelig høye tall, men det stemmer svært bra med tidligere undersøkelser, sier fullmektig Hanne Stevens i justisdepartementets forskningsavdeling til nyhetsbyrået Ritzau.

- Det er ofte unge mennesker som begår kriminalitet, tilføyer hun.

- Det skal også sies at blant de domfelte er det mange som bare er dømt en gang, påpeker Stevens. Hun mener resultatene for 1970-årgangen trolig er representative både for tidligere og for senere årganger.

Undersøkelsen viser også at risikoen for at folk skal bryte loven er like stor blant innvandrere som blant folk med heldansk bakgrunn. Etnisk tilhørighet har lite eller ingenting å si for om noen blir kriminelle, sier Hanne Stevens til Ritzau.

©NTB

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere