RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvit, tidligere politimann fengslet i 20 år for drap på svart mann


DØMT: Den tidligere politibetjenten Michael Slager er dømt til 20 års fengsel for å ha skutt og drept en ubevæpnet, svart bilfører i 2015.
DØMT: Den tidligere politibetjenten Michael Slager er dømt til 20 års fengsel for å ha skutt og drept en ubevæpnet, svart bilfører i 2015. Foto: Grace Beahm (AP)
En hvit, tidligere politibetjent er dømt til 20 års fengsel for å ha skutt og drept en ubevæpnet, svart bilfører.

Drapet på Walter Scott i april 2015 var en av de mest høyprofilerte skytehendelsene som involverte politi og minoriteter det året. Politimannen Michael Slager fra politiet i North Charleston ble tiltalt for drap, men saken ble avsluttet som resultatløs i fjor.

Men i mai i år erkjente Slager å ha brukt overdreven makt under utføring av politiarbeidet, og torsdag kom en lokal dommer til at saken i virkeligheten dreide seg om overlagt drap.

Slager ble dømt til 20 års fengsel for å ha handlet med «ondskap og overlegg», i det han skjøt en ubevæpnet bilfører som stakk av, i ryggen. Politimannen avga falsk forklaring i retten, da han forsøkte å få det til å se ut som om den drepte hadde prøvd å bruke hans elektrosjokkvåpen.

Slager arrangerte drapsstedet med elektrovåpenet rett ved den drepte. Men hans handlinger ble filmet av et vitne. Bare tre dager etter at videoen ble sirkulert, ble Slager arrestert. Hendelsen utløst voldsomme demonstrasjoner blant svarte i Charleston.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere