RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: PETER DEJONG (AFP)

Hvor ble det av Karadzic?

Sist oppdatert:
Krigsforbrytertiltalte Radovan Karadzic hevder han ikke har fått tid nok til å forberede seg før rettssaken mot ham i Haag.

Den tidligere bosnisk-serbiske lederen Radovan Karadzic skulle mandag møte for krigsforbryterdomstolen i Haag tiltalt blant annet for folkemord, krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten. Men Karadzic møtte ikke ved åpningen av saken. 51 minutter etter oppstart, ble dommerne nødt til å utsette saken. Dommer O-Gon Kwon opplyste at saken er utsatt til tirsdag, melder Reuters.

Karadzic skal svare for 11 tiltalepunkter, som alle skriver seg fra krigen i Bosnia på 1990-tallet. Srebrenica-massakren er en del av tiltalen. Selv har han avvist alle anklagene, melder BBC News på nett.

- Trenger mer tid
64-åringen, som ble innbrakt av det Internasjonale krigsforbrytertribunalet i fjor, etter 13 år i skjul, truet allerede i uka som gikk med å boikotte rettssaken. Han hevder han ikke har fått nok tid til å forberede seg.

- Den største, mest komplekse, viktigste og følsomme saken noensinne for denne domstolen er i ferd med å bli innledet uten tilstrekkelige forberedelser, har Karadzic skrevet i et brev til domstolen.

Utsatt to ganger
Oppstarten av saken er allerede blitt utsatt to ganger, og Karadzics trussel om å boikotte høringene kommer etter at en begjæring om ytterligere ti måneders utsettelse ble avvist.

I juli avviste domstolen en begjæring fra Karadzic om at saken måtte avvises fordi han ifølge eget utsagn ble tilbudt immunitet fra videre straffeforfølgelse av tidligere fredsforhandler Richard Holbrooke i 1996 mot at han trakk seg tilbake fra offentligheten. Holbrooke avviser dette.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere