RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvorfor sitter han på en død hest?

(Foto: AP/Scanpix)
Et bilde fra 1800-tallet skaper stor diskusjon på forum og blogger.

Lokalavisa The Sheboygan Press har gitt ut en kalender for det nye året med en samling av gamle bilder fra området. Men kalenderen har fått litt mer oppmerksomhet enn innbyggerne i småbyen hadde forventet.

I kalenderen er det et bilde av en mann som sitter på en død hest. Bildet, som er tatt en gang mellom 1876 og 1884, har vekket stor nysgjerrighet på forum og blogger verden over, melder tv4.se. Alle vil vite hvorfor denne pent antrukne mannen sitter på en død hest midt i byen.

- Det er et morsomt bilde. Han sitter der med sin høye hatt, som om han var på vei et sted når hesten hans plutselig døde midt i gata, sier Scott Prescher, som har fotografiet hengt opp på veggen i sin restaurant i Sheboygan, til nyhetsbyrået AP.

Så langt har ingen kunnet fastslå hvem mannen på bildet er, eller hvilke omstendigheter som ligger bak bildet. Det eneste man vet er at bildet er tatt mellom 1876 og 1884, siden broen i bakgrunnen ble bygget i 1876 og det ikke er togskinner i bakgrunnen. De kom nemlig i 1884.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere