RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP Photo

Høyesterett støtter dødshjelp

Amerikansk høyesterett har gitt støtte til aktiv dødshjelp i staten Oregon. Avgjørelsen er et stygt slag for Bush-administrasjonen.

Medlemmene av den amerikanske høyesteretten stemte for å gi leger i Oregon liv til å hjelpe dødssyke pasienter med å dø. Stemmene endte på seks mot tre for legene, som antas å ha hjulpet til med 208 selvmord. Dommen åpner for at andre stater kan gå inn for samme praksis som Oregon.

Den nye sjefen for høyesterett, John Roberts, som nylig ble innsatt av president Bush, stemte mot avgjørelsen.

Oregon vedtok loven så tidlig som 1997 etter en folkeavstemming. Der tillates leger å overhende dødelige doser medisin til pasienter som har mindre enn seks måneder igjen å leve, har gitt skriftlig samtykke, samt to ganger muntlig samtykke om at de vil ta sitt eget liv. Pasientene skal også undersøkes av to uavhengige leger.

Deretter kan legene klargjøre dødelige doser medisin, og gi dette til pasienten. Pasienten må så selv sette sprøyte, eller innta medisinen på annen måte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere