RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hyller barnedrap i video

Sist oppdatert:
En video der en påstått amerikansk Irak-soldat hyller barnedrap i Irak, sender sjokkbølger inn i de amerikanske marinestyrkene. Se videoen.

Her kan du se videoen (ekstern lenke. Nettstedet krever registrering)

På videoen synger en mann i grønn militær t-skjorte, militærbukser og støvler om hvordan småbarn drepes av amerikanske soldater i Irak.

- Da kulene begynte å fly, sprutet blodet fra pannen hennes, og jeg lo hysterisk, synger mannen mens han spiller gitar.

Videoen, som er kalt «Hadji Girl» er lagt ut på nettstedet YouTube, melder BBC. «Hadji» betyr en som har vært på pilegrimsreise til Mekka, men brukes også i nedsettende betydning om irakere blant amerikanske soldater.

Ny måling: Vender USA ryggen

Ledelsen for marinestyrkene har ikke greid å slå fast om mannen som synger på videoen er en amerikansk soldat tjenestegjør i Irak.

- Det er umulig å avgjøre. Når man ser videoen, kan det være hvem som helst, sier en talsmann for marinestyrkene til BBC.

- Videoen, som er lagt ut anonymt, er helt klart i strid med retningslinjene som gjelder for marinesoldatene, fortsetter talsmannen Scott Fazekas til BBC.

Marinestyrkene vurderer å sette i gang granskning av saken.

YouTube lar brukerne legge ut private videoer. På nettstedet finnes flere opptak av mennesker som blir skutt eller drept på andre måter i Irak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere