RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hyllet Sharif

(AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Eks-statsminister Nawaz Sharif tilbake til Pakistan. Denne gangen er han kommet for å bli.

Den tidligere statsministeren Nawaz Sharif er den siste av mange politiske tungvektere som har kommet tilbake til Pakistan for å kjempe om makten, ifølge AP.

- Mitt liv og død er for Pakistan, sa Sharif til sine støttespillere.

Flyet som fraktet Sharif landet søndag ettermiddag i hans hjemby Lahore, der han ble møtt av sine tilhengere.

I oktober ble Sharif sendt på flyet tilbake til Saudi Arabia, etter at han forsøkte å returnere til Pakistan . Denne gangen blir han trolig værende i landet.

Saken fortsetter nedenfor.

198218

Sparket dommere
Sharif har bodd i Saudi-Arabia de siste åtte årene etter at Pervez Musharraf avsatte ham i et statskupp. Det var Saudi-Arabias Kong Abdullah som hadde ordnet med transporten hjem til Pakistan

Sikkerhetsstyrker hadde forsøkt å stenge av flyplassen i Lahore - men Sharifs tilhenger klarte likevel å trenge gjennom for å møte og hylle eksstatsministeren.

President Pervez Musharraf er under sterkt press for å erklært unntakstilstand, og ha sparket dommerne som ikke ville godkjenne hans deltakelse i presidentvalget.

Tusenvis av menneskerettighetsforkjempere og advokater er arresert, men mange seinere løslatt.

Krever endring
Etter at Musharraf byttet ut flere dommere i Høyesterett, fikk han denne uka den formell klarering til å delta i valget etter å ha lagt fra seg uniformen. Men Sharif nekter å godkjenne Musharrafs styre, og flere spekulerer nå på om han vil inngå enn allianse med den populære eks-statsministeren Benazir Bhutto.

Søndag var han klar på at han ikke vil godkjenne Musharrafs styre.

- Min hjemkomst er ikke et resultat av en avtale med Musharraf, sa Sharif på flyplassen.

Han ville ikke si om partiet vil boikotte parlamentsvalget i januar, men ga klar beskjed om at endringer må på plass før valget avholdes.

- Disse forholdene fremmer ikke frie og rettferdige valg. Jeg mener Pakistans grunnlov må bli gjeninnført, og vi får på plass et rettsystem, sa Sharif.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere