RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hyppig håndvask i norsk Kabul-leir

(Foto: Lars Barth Heyerdahl/TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
De norske styrkene i Kabul har skjerpet rutinene på personlig hygiene etter utbruddet av koleraepidemi i den afghanske hovedstaden.

Ingen av de 300 norske offiserene eller soldatene er så langt rammet av den voksende koleraepidemien som så langt har smittet 3.000 sivile innbyggere i Kabul, men de norske styrkene tar sine forholdsregler og har skjerpet rutinene når det gjelder hygiene, melder Forsvarsnett.

Spiser kun egen mat
Det militære personellet skal kun drikke vann fra flaske og hovedsakelig spise mat som er tilberedt i leiren. I tillegg er det innskjerping av rutinene ved håndvask før mat og etter toalettbesøk og jevnlig desinfisering av områder der bakterier kan overføres, for eksempel i dusjer og på treningsapparater. Fra før blir alt norsk personell vaksinert før avreise, blant annet mot kolera.

Følger med på utbruddet
- Generelt er ikke det norske personellet i høyrisikogruppen for å bli smittet av kolera, fordi vi i utgangspunktet har et godt immunforsvar og tar våre forholdsregler, sier lege og major Trond Elden i den norske leiren i Kabul ifølge Forsvarsnett. Leiren har for tiden to norske leger og en veterinær. En av oppgavene deres er å følge med på sykdomsutbrudd i sivilbefolkningen som kan representere en fare for det militære personellet.

Blant Kabuls nærmere fire millioner innbyggere skal ti være døde av kolerautbrudd. Epidemien rammer i hovedsak eldre og barn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere