RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyreekstrem dansk vold

Sist oppdatert:
Det danske politiet setter alle kluter til for å få bukt med økningen i høyreekstrem vold.

Volden blant de høyreekstreme miljøene krever allerede mer ressurser fra politiet enn venstreradikale og kriminelle innvandrermiljøer, skriver Politiken.

Ifølge politiet i Århus og det danske sikkerhetspolitiet (PET) er det snakk om en drastisk økning i antallet anmeldelser av rasistisk motivert vold.

Sjefkriminalinspektør Bent Preben Nielsen hos politiet i Århus sier man nå bruker betydelige ressurser på å følge med personer i grupper som White Pride og andre høyreekstreme nettverk.

- Når det gjelder vold, krever disse gruppene mer fokus enn rockere og kriminelle innvandrere, som ikke utmerker seg spesielt på dette området. Vi har gjenger i fotballmiljøet, som vi også kjenner igjen fra det høyreekstreme miljøet, som med jevne mellomrom står bak voldsepisoder, sier han til avisen.

I København har politiet ikke flyttet ressursene mot dette miljøet, men på landsbasis har antallet rasistiske kriminelle handlinger blitt mer enn doblet det siste året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere