RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Kong Juan Carlos og dronning Sofia tar imot statsminister Aznar og hans kone.
Kong Juan Carlos og dronning Sofia tar imot statsminister Aznar og hans kone. (Scanpix)

Høytidelig minnestund for 190 terrorofre

Sist oppdatert:
Tusener av mennesker og statsledere fra 25 land samlet seg onsdag i Almudena-katedralen for å minnes ofrene etter terroraksjonen i Madrid den 11. mars.

Statsledere, konger og prinser sluttet seg til hundrevis av pårørende i katedralen i Madrid onsdag for å minnes de nesten 200 ofrene for terroraksjonen 11. mars.

Kardinal Antonio Maria Rouco Varela, som er Madrids erkebiskop, ledet den følelsesladde katolske minnehøytideligheten i Almudena-katedralen, med to kardinaler og 28 biskoper ved sin side.

– Selv midt i terrorens gru er det håp om evig liv. Ingen drapsmann bærer evig liv i seg. Terroristen bærer bare evig hat, sa kardinal Rouco i sin preken.

Dronningen gråt
Kronprinsregent Haakon og utenriksminister Jan Petersen var blant de prominente gjestene fra 25 land som var kommet for å dele sorgen med de pårørende og det spanske folket.

Dronning Sofia måtte stadig gripe til lommetørkleet for å tørke bort tårer under den sorgtunge messen, mens hennes mann, kong Juan Carlos, satt like alvorlig ved hennes side og hørte på prekenen med lukkede øyne.

Da messen var over hilste de to, deres sønn kronprins Felipe og hans forlovede Letizia Ortiz på så mange av de 500 pårørende som de kunne.


Strengt bevoktet
USAs utenriksminister Colin Powell, Storbritannias statsminister Tony Blair, Tysklands forbundskansler Gerhard Schröder, Frankrikes president Jacques Chirac og Irlands statsminister Berti Ahern, som for tiden har formannskapet i EU, var blant gjestene ved minnegudstjenesten.

Også Marokkos prins Moulay Rachid var til stede. Seks av de 13 som er arrestert, mistenkt for å stå bak terrorbombingen, kommer fra Marokko.

Området rundt Almudena-katedralen var forvandlet til en krigssone. Militærpoliti omringet den store kirken, mens skarpskyttere var utplassert på hustakene rundt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere