RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

I dag forteller hun om drapet

Sist oppdatert:
I dag forklarer Sara Svensson seg om skuddene i Knutby og TV 2 Nettavisen følger forklaringen fortløpende. Tidligere har hun fortalt hvordan hun ble Helge Fossmos slave. Følg forklaringen her.

TV 2 Nettavisen publiserer fortløpende fra Sara Svenssons forklaring i Uppsala tingsrett. Svensson har erkjent drapet på Alexandra Fossmo og drapsforsøket på Daniel Linde. Rettssakkyndige psykologer har erklært at hun har en psykisk forstyrrelse som gjør at hun har vært under Helge Fossmos kontroll. Hennes forklaring er derfor først og fremst et vitnemål mot den andre drapstiltalte i Knutby-saken.

Sjokkerende
Den sjokkerende historien til Sara Svensson gjorde stort inntrykk på tilhørerne i Uppsala tingsrett sist torsdag. Den 26 år gamle tidligere bibelstudenten fortalte hvordan hun flyttet til Knutby, giftet seg og ble senere kjent med Helge Fossmo.

Om våren 2001 startet forholdet til Helge Fossmo. Hun fortalte hvordan hun måtte hjelpe Fossmo i hans kamp med djevelen gjennom å ha sex med ham. I seks måneder levde hun på hans soverom til tross for at de begge var gift på hvert sitt hold.

Allerede dette året begynte Fossmo å snakke om at hans kone Alexandra Fossmo skulle dø. Samtidig gikk forholdet deres over i en ny fase der Svensson ble stemplet som den syndige som hadde forledet Fossmo.

- 2003 var det verste året. Fra å være Sara Svensson gikk jeg rett ned. Jeg var så redd for at Gud skulle forlate meg. Gjennom Helge fikk jeg høre at jeg var uforbedrelig, fortalte en gråtende Svensson.

Kampen for Guds nåde, og de mange SMS-meldingene som fortalte hvordan hun skulle oppnå nettopp det, førte til at hun i november 2003 forsøkte å ta livet av Alexandra Fossmo .

Etter det første drapsforsøket fortsatte SMS-ene. I følge Svensson ble også Helge Fossmo mer tydelig i at drap var hennes vei til Guds nåde.

- Han sa at om jeg havnet i fengsel så er det verdt det. For drepte jeg Alexandra så skulle jeg få nåde fra Gud. Han forklarte for meg at dette var min vei. Jeg skulle drepe Alexandra, fortalte Svensson.

Etterhvert kom også Daniel Linde inn i drapsplanene. Fossmo skal ha fortalt Svensson at han hadde dømt om to gravstener: Alexandra Fossmo og Daniel Linde.

- Han sa til meg at om «Om du vil gjøre dette her for meg, Sara, skyte Daniel når du skyter Alexandra, så skal jeg tale godt om deg til Gud», sa Svensson i sin forklaring torsdag. I dag forteller hun om skuddene i Knutby.

Du kan følge Svenssons forklaring fortløpende i TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere