*Nettavisen* Nyheter.

I havsnød ved Kapp Horn

Staale Jordan (26) har seilt nesten jorden rundt i båten «Rozintante». I dag skulle han rundet Kapp Horn, men mistet roret, og måtte bli reddet av en polsk lastebåt.

15.02.06 12:16

I sterk storm mistet den unge seileren roret på den 34 fot store båten sin. Dermed hadde han ingen annen mulighet enn å sende ut nødmelding. Under dramatiske omstendigheter ble han i natt plukket opp av den polske lastebåten «Masuren».

Mistet båten
Seilbåten, som Jordan har vært om bord i siden januar 2005, forsvant i horisonten.

- Det er ikke tvil om at han gjorde det eneste rette. Under de forholdene kunne det gått riktig ille hvis han ikke hadde gått fra borde, sier Erik Walle ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge til TV 2 Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: www.rozinante.net

Nedbrutt
De ble kontakten av den unge nordmannen rundt klokken 20.00 tirsdag kveld. Da var det klart at han ikke klarte å manøvrere seilbåten sin selv. Først prøvde Jordan å få båter i nærheten til å slepe ham inn til land, men ingen ville ta sjansen i det grove været. Til slutt måtte han gi tapt, og la båten seile sin egen sjø.

- Den polske lastebåten skal nå frakte ham til byen San Antonio i Chile. Han var litt nedbrutt når vi hadde kontakt med ham, men han var veldig klar over at han hadde gjort det eneste riktige, sier Walle.

Jordomseiling langs antarktis
Staale Jordan har hatt som mål å seile rundt Antarktis. Turen startet januar 2005, og det er ikke første gang uhellet har vært ute. Men nå er ferden over. I alle fall for seilbåten «Rozinante».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.